ساعت ۱٠:٠٠ ‎ق.ظ روز ۱۳٩٠/۱٢/٢٤  

خبر خوش این است که تحقیقات علمی نشان می دهد متوسط افزایش وزن در طول 1 تا 2 هفته تعطیلات کمتر از نیم کیلوگرم است که بسته به وزن شما متغیر است. البته توجه به این نکته حائز اهمیت است که افرادی که دچار افزایش وزن بیشتری و یا چاقی مفرط هستند در طول تعطیلات افزایش وزن بیشتری پیدا می کنند. دوران تعطیلات نباید برای شما به معنی یک فاجعه در برنامه کاهش وزن باشد. با رعایت چند تکنیک ساده و آسان و کمی برنامه ریزی، شما می توانید رژیم غذایی خود را در این دوره نیز تحت کنترل خود در آورید.

 اهداف تان را برای حفظ تناسب اندام تنظیم نمایید:

1- در دوران عید می بایست از فعالیت بدنی مکفی برخوردار باشید. پس قبل از عید و یا در روزهای اول سال جدید، چند دقیقه را به نوشتن اهداف و راه کارهایی برای افزایش فعالیت بدنی و حفظ تناسب اندام خود در نوروز اختصاص دهید. همه ی ما برای سال جدید خود نقشه می کشیم که انشاءالله به چه اهدافی در زمینه های مختلف زندگی و فعالیت های روزمره خود دست یابیم. در سال جدید کنترل وزن و نیز تناسب اندام را به عنوان یک هدف اصلی مورد توجه قرار دهید.

تحرک بدنی و ورزش اکثر افراد در ایام عید نوروز کاهش می یابد؛ در صورتی

که مشغله ی کاری دیگر بهانه ی قابل قبولی برای عدم تحرک بدنی شما

نمی باشد. حالا که می خواهید از تنقلات معمول در ایام عید استفاده

نمایید از ورزش برای ایجاد تعادل در انرژی سوخت و ساز خود بهره جویید

2- در نوشتن اهداف تان در عید نوروز مثبت نگر باشید و از جملات انرژی بخش استفاده کنید. برای مثال بنویسید:(در ایام نوروز و نیز سال جدید از گردش، ورزش مهمانی و غذاهای سالم به طور متوازن لذت خواهم برد.)

3- برای خود ذکر نمایید که اگر در عید نوروز بتوانید به اهداف تان نایل گردید چه مزایایی را برای شما به ارمغان می آورد و در پایان تعطیلات چه قدر از این بابت خوشحال و راضی خواهید بود و یا اگر نتوانید به اهداف کنترل وزن تان نایل گردید و وزن اضافه کنید در پایان تعطیلات چه قدر اندوه و حسرت خواهید خورد.

4- اهداف تان را در جایی جلوی چشم قرار دهید و حتما هر روز صبح آن ها را مطالعه کرده و به خودتان یادآوری نمایید.

دید و بازدید و مهمانی های عید نوروز:

توصیه های متخصصین تغذیه حاکی از آن است که ایام تعطیلات سال نو زمان خوبی برای شروع رژیم غذایی محدود شونده نیست، ولی این بدان معنا نیست که شما در انتهای تعطیلات افسردگی ناشی از رده ی وزنی بالاتر را تجربه نمایید.

اگر چه این منطقی نیست که شما خود را از دید و بازدید و همنیشنی با دوستان و فامیل به بهانه ی رژیم کاهش وزن محروم نمایید ولی توجه به نکات ذیل حداقل از افزایش وزن شما در این دوران جلوگیری می نماید:

* مصرف شیرینی در دید و بازدید های عید رایج است ولی همان طور که می دانید مواد نشاسته ای و قندی ای که در شیرینی جات وجود دارند به راحتی تبدیل به چربی می گردند و فرد را چاق می سازند. لذا باید تا حد ممکن از مصرف شیرینی و آجیل در ایام عید خودداری نمود.

در هنگام دید و بازدید عید اگر شما در طی روز به ملاقات چند خانواده می روید لازم نیست از همه ی انواع مواد غذایی که معمولا پُرشیرینی و پُرچرب هستند، به اندازه ی زیاد و بدون توجه استفاده نمایید. کافی است که قبل از شروع به خوردن آجیل و یا شیرینی به میزانی که می خواهید بخورید توجه داشته باشید.

* از طرف دیگر متاسفانه در طی دید و بازدیدها و مهمانی های ایام نوروز، ممکن است در مصرف میوه، سبزی، سالاد و ... که دارای انرژی متعادل و نیز کربوهیدرات های پیچیده می باشند کوتاهی شود. قندهای پیچیده ی موجود در سبزی و میوه جات از اشتهای کاذب شما پیشگیری می نماید. علاوه بر آن که در پیشگیری از چاقی شکمی موثر می باشند. پس در هنگام پذیرایی اولین چیزی که برای خوردن انتخاب می نمایید باید از ظرف میوه باشد.

* تحرک بدنی و ورزش اکثر افراد در ایام عید نوروز کاهش می یابد؛ در صورتی که مشغله ی کاری دیگر بهانه ی قابل قبولی برای عدم تحرک بدنی شما نمی باشد. حالا که می خواهید از تنقلات معمول در ایام عید استفاده نمایید از ورزش برای ایجاد تعادل در انرژی سوخت و ساز خود بهره جویید.

* در ایام تعطیلات باید به میزان کافی آب نوشیده شود چرا که برخی از افراد به هنگام تشنگی، غذای بیشتری می خورند یعنی تشنگی را با گرسنگی اشتباه می گیرند و نیز سعی کنید تشنگی خود را با آب و یا چای کم رنگ برطرف سازید و از نوشابه و شربت استفاده نکنید.

از بین مواد غذایی ای که در دید و بازدیدها به شما تعارف می شود بیشتر چای( بدون قند)، میوه، خیار و خوراکی های کم کالری را انتخاب کنید و شیرینی جات و آجیل را بسیار اندک مصرف کنید(مثلا در هر بازدید به تکه ای از یک شیرینی و یک تا دو عدد پسته اکتفا کنید).

* برنامه ی غذایی روزانه تان را از پیش در ذهن تان مجسم کنید و سعی کنید که مطابق برنامه عمل کنید و قبل از رفتن به مهمانی برای خود مشخص کنید که چه میزان غذا خواهید خورد و سعی کنید مطابق با برنامه ی خود رفتار کنید.

* سعی کنید در مهمانی های ناهار و یا شام دسته جمعی و فامیلی، هرگز با شتاب و عجله غذا نخورید و غذا را مزه مزه کرده و به آرامی بخورید و مکث زیادی بین لقمه های غذا داشته باشید. توصیه آن است که هر وعده ی غذایی شما 15 تا 20 دقیقه طول بکشد.

در هنگام پذیرایی اولین چیزی که برای خوردن انتخاب می نمایید باید از ظرف میوه باشد

* در مهمانی ها نه خودتان غذای زیادی را در ظرف غذای تان بکشید و نه اجازه دهید دیگران این کار را برای شما انجام دهند. اگر حجم غذای زیادی در بشقاب شما گذاشته شد، مجبور نیستید تمام آن را میل کنید و فقط مقداری را که مجاز به مصرف هستید مصرف نمایید.

* سعی کنید از بین غذاهای ارائه شده در مهمانی ها، بیشتر غذاهای کم چرب و کم کالری و کبابی را انتخاب کنید. انتخاب تان بیشتر غذاهای کم چرب و سرخ نشده و ماست و سالاد فراوان باشد و برنج و نان را کم مصرف کرده و از سیب زمینی و مواد غذایی چرب و یا سرخ کردنی پرهیز کنید و بدین شیوه از مهمانی و غذا نیز لذت ببرید.

* ممکن است در مهمانی به همراه غذا، دوغ و یا نوشابه و یا ترشی سرو شود، ولی شما این موارد را مصرف نکنید و به جای آن آب را به عنوان نوشیدنی مصرف نمایید. اگرچه مصرف این نوع مواد غذایی دارای انرژی زیادی نیست ولی اشتهای شما را افزایش می دهد.

در آخر به خاطر داشته باشید هدف از دید و بازدید و مهمانی های ایام عید، خوردن زیاد نیست بلکه بیشتر از در کنار اقوام و خانواده بودن لذت ببرید


 
ساعت ۱٢:٠٤ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱٢/۱٩  

- روی یک صندلی دسته‌ دار بنشینید.
ساعد دست ‌های تان را روی دسته صندلی بگذارید. ران ‌های ‌تان را به هم بچسبانید و سعی کنید پاهای ‌تان را حداقل ۶ سانتی‌ متر از سطح زمین بالاتر بیاورید.
۱۰ ثانیه در این وضعیت بمانید و دوباره به حالت اول برگردید.
شما باید این حرکت را از ۵ مرتبه در روز شروع کنید و کم‌ کم به ۲۰ مرتبه در روز برسانید.
۲- روی یک بالش به پشت دراز بکشید.
دستان خود را در امتداد بدن‌ تان قرار دهید و پاهای ‌تان را به هم بچسبانید. حالا سعی کنید که بدون استفاده از دست، پاهای تان را ۱۵ تا ۲۰ سانتی ‌متر بالا بیاورید و حداقل ۵ ثانیه در این وضعیت بمانید. این حرکت هم می ‌تواند از ۵ مرتبه در روز شروع ‌شود و به ۲۰ تا ۲۵ مرتبه هم برسد.
۳- وقتی پیاده‌ روی می ‌کنید، هنگام راه رفتن بدن خودتان را به سمت چپ و راست متمایل کنید.
با این کار، هم شکم‌ تان آب می ‌شود و هم پهلوهای‌ تان.
۴- از حلقه‌ های ورزشی برای کوچک شدن شکم ‌تان استفاده کنید.
شما می ‌توانید در ابتدای کار، تنها روزی ۲ دقیقه یا ۵۰ بار حلقه بزنید و به مرور زمان حلقه زدن را تا ۳۰ دقیقه هم ادامه دهید.
۵- دراز و نشست یکی از موثرترین و ساده ‌ترین ورزش‌ هایی است که می ‌تواند شکم را کوچک کند.
پس به پشت روی زمین دراز بکشید. دست‌ های‌ تان را پشت گردن خود گره بزنید و هر چند بار که می‌ توانید حرکت دراز و نشست را تکرار کنید و در روزهای بعد، دفعات تکرار حرکت را افزایش دهید.
۶- هنگام پیاده ‌روی، ضربه‌ های سبک و آرامی را با انگشتان دست به شکم ‌تان وارد کنید.
این جوری تحرک ماهیچه‌ های شکم خود را افزایش می ‌دهید و باعث می ‌شوید که آن ها چربی بیشتری بسوزانند.
۷- به پشت دراز بکشید.
یک بالش کوچک زیر پاشنه پاهای‌ تان قرار دهید و دست‌ های‌ تان را در راستای پهلو‌های ‌تان روی زمین بگذارید. دو دمبل نیم تا دو کیلویی در دست بگیرید و سپس دست‌ های تان را به صورت صاف ۱۰ سانتی ‌متر از سطح زمین بالا بیاورید. ۱۰ ثانیه در این حالت بمانید، ۵ ثانیه استراحت کنید و این حرکت را حداقل ۷ بار در روز انجام دهید.
۸- همان‌ طور که نشسته ‌اید و مشغول کارهای روزمره ‌تان(مثلا تماشای تلویزیون) هستید، با کف دست خیلی آهسته به شکم خود ضربه بزنید.
۹ - طناب زدن هم برای کوچک کردن شکم بسیار مفید است، به شرطی که شما حداقل روزی ۵۰ مرتبه طناب بزنید.
۱۰- زیاد یک جا ننشینید. نشستن طولانی ‌مدت باعث چاق شدن افراد می ‌شود و این چاقی ‌ها هم بیشتر در ناحیه ران پا و شکم رخ می ‌دهد. شاید به همین خاطر باشد که بیشتر رانندگان شکم بزرگی دارند.
۱۱- سر پا بایستید. دو دمبل نیم تا دو کیلویی دست ‌تان بگیرید و دست ‌های‌ تان را به حالت عمود با بدن ‌تان قرار دهید. حدود ۲۰ ثانیه در این حالت بمانید و بعد از ۱۰ ثانیه استراحت این حرکت را دوباره انجام دهید. برای هر چه زودتر آب شدن شکم‌ تان باید این حرکت را حداقل روزی ۱۵ مرتبه انجام دهید و به مرور آن را به ۳۰ مرتبه در روز هم برسانید.
۱۲- در طول روز شکم‌ بندهای سفت و محکم را دور شکم خود ببندید.

۱۳- سر پا بایستید. دست ‌های‌ تان را کاملا از هم باز کنید و یک پای ‌تان را از روی زمین بردارید و بدن ‌تان را به سمت جلو و پای بلند شده ‌تان را به سمت عقب متمایل کنید. چند ثانیه در این وضعیت بمانید و در هر مرتبه تکرار، پای بلند شده‌ تان را جا به‌ جا کنید.
۱۴- به پشت دراز بکشید.
دستان خود را پشت سرتان قلاب کنید و کمی سر و شانه‌ های ‌تان را به سمت جلو متمایل کنید.
این حرکات را در حالی انجام دهید که پاهای ‌تان به صورت عمود با بدن‌ تان قرار دارند.
۱۵- به پشت دراز بکشید.
زانوهای ‌تان را کمی خم کنید.
دست‌ های‌ تان را پشت گردن ‌تان قلاب کنید و سر و شانه‌ های‌ تان را تا وسط کمر به سمت جلو متمایل کنید


 
ساعت ٢:۳٥ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱٢/٦  

رژیم های غذایی با کربوهیدرات پایین که نان، پاستا و سیریال را دشمن سلامتی معرفی می کردند، امروزه دیگر محبوبیتی ندارند. و رژیم غذایی جدیدی که به جای ترحیم و منع خوردن کربوهیدرات، مصرف کم آن را توصیه می کند روی کار آمده است.

 

دیگر زمانش رسیده است که از نان های مختلف، کلوچه ها و ساندویچ های مختلف هم لذت ببریم. کربوهیدرات ها باز هم به رژیم غذاییتان برگشته اند.

 

در اینجا به شما آموزش می دهیم که چطور با مصرف پایین کربوهیدرات ها، سلامتی جسمیتان را حفظ کنید.

 

 

مسیر سلامتی
اگرچه مسئله ای جدید نیست، اما این روزها پزشکان و متخصصین تغذیه رژیم های غذایی با کربوهیدرات پایین را توصیه می کنند. البته آن را نمی توان یک رژیم غذایی دانست، بیشتر طریقه ی صحیح غذا خوردن است. به جای ممنوع کردن دسته ای از غذاها از برنامه ی غذایی، آن ها را بنابر میزان کربوهیدرات آنها (GI) طبقه بندی میکنند. GI نشاندهنده ی این است که چه میزان کربوهیدرات در یک ماده ی غذایی می تواند سطح گلوکز خون را طی دو ساعت بالا ببرد. غذاهایی که طی عمل گوارش، به سرعت تجزیه می شوند، GI بالا و آنها که با سرعت کمتری تجزیه می شوند GI پایین دارند.

 

وقتی کربوهیدرات ها هضم می شوند، گلوکز تولید می کنند که قبل از اینکه توسط سلول ها جذب شده و به انرژی تبدیل شود،  با خون به همه ی قسمت های بدن منتقل می شود.

 

هرچه کربوهیدرات پالوده تر باشد، سریعتر گلوکز را به جریان خون منتقل می کند (GI بالا). این مسئله باعث می شود که قند خون سریع بالا و پایین شود. هرچه کربوهیدرات پیچیده تر باشد (GI پایین) زمان بیشتری می کشد که بدن آن را هضم کند—این باعث می شود که انرژی کندتر آزاد شود.

 

متخصصین تغذیه توصیه می کنند که از غذاهایی با سطح GI پایین مثل نان جو، میوه ها و سبزیجات و عدس استفاده کنید. این غذاها به کندی هضم می شوند و ذخیره ی انرژی بدن را بالا می برند. چنین غذاهایی شکم شما را برای مدت بیشتری پر نگاه میدارد و باعث می شود که دیرتر گرسنه شوید.

 

غذاهایی که GI بالا دارند مثل نان سفید، سیریال های صبحانه، شیرینی و کلوچه با سرعت بالایی هضم می شوند و باعث می شوند که گلوکز و انسولین خون به سرعت بالا رود. این در لوزالمعده (عضوی از بدن که قند را از جریان خون بیرون می کند) ایجاد فشار می کند و باعث بالا و پایین رفتن قند خون می شود.

 

اما رژیم های غذایی با کربوهیدرات GI پایین پر از کربوهیدرات های ساختار پیچیده است—کربوهیدرات های سالمی که گرسنگی را به خوبی برطرف می کنند و قدرت تمرکز را بالاتر می برند.  به علاوه از آنجا که این رژیم های غذایی بیشتر بر پایه ی غذاهای تازه است، باعث می شود که آنتی اکسیدان و ویتامین های سالم نیز به بدنتان برسد. همچنین این کربوهیدرات ها مثل میوه ها، سبزیجات و نان جو و پاستا حاوی میزان زیادی فیبر هستند که نظم بدن را بالا می برد، فشار خون را پایین می آورد و کلسترول خون را نیز سالم نگاه می دارد.

متخصصین تغذیه هرم جدیدی برای رژیم غذایی ابداع کرده اند که به شما می گوید کدام غذاها از نظر سطح GI برای خوردن بهتر هستند:

  • قسمت عمده ی برنامه ی غذایی را باید میوه ها و سبزیجاتی که با روغن های سالم پخته شده اند تشکیل دهند.
  • دومین سطح روی این هرم متعلق به گوشت کم چربی، ماهی، خشکبار، حبوبات و لبنیات با درصد چربی پایین است.
  • درجه ی سوم پاستا و غلات کامل و دست نخورده است.
  • درجه ی آخر متعلق به غلات پاک شده و پوست کنده شده، سیب زمینی، قند و شکر و سایر شیرینی جات است که باید از خوردن آنها تا می توان پرهیز کرد.   

آیا رژیم غذایی اتکینز اشتباه می کرد؟
مطمئن باشید که یک شرکت مولتی میلیون دلاری فقط روی نظریه ها بنا نشده بود—آنهایی که از رژیم های غذایی اتکینز استفاده کردند، وزن کم کردند.

 

یکی از مهترین دلایل آن این بود که رژیم های غذایی فاقد کربوهیدرات، کالری های بدن را محدود می کنند و این راه کم کردن وزن است. اما چیزی که اتکینز و رژیم های مثل آن در نظر نداشتند، تاثیری است که فقدان کربوهیدرات بر بدن می گذارد.

 

اولین چیزی که از چنین رژیم هایی عاید بدن می شود، کاهش آب بدن است. کربوهیدرات ها یکی از اصلی ترین منابع تامین انرژی مورد نیاز بدن هستند—به خصوص برای مغز و سیستم عصبی—و وقتی فردی کربوهیدرات کافی به بدنش نرسد، بدن محبور به سوزاندن چربی ها می شود که باعث به وجود آمدن ماده ای به اسم کِتون می شود. این باعث ایجاد حالت تهوع، سختی تنفس، یبوست، سردرد و ضعف می شود.

معمولاً کسی از اینکه هر شب برای شام یک استیک بخورد شکایتی ندارد. یاد پنیر، گوشت و کره ی واقعی با هر غذایی واقعاً اشتها آور است. اما با گذر زمان، این نوع رژیم غذایی—که میزان آنتی اکسیدان و فیبر آن بسیار پایین است—می تواند روی استقامت استخوان ها تاثیر گذاشته و همچنین به کلیه ها هم صدمه بزند. لازم به ذکر نیست که وقتی از مصرف کربوهیدرات ها سر باز می زنید، طبیعتاً رو به سوی گوشت می آورید که می تواند کلسترول خونتان را بالا برده و احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را هم افزایش می دهد.   

دست از رژیم گرفتن بردارید، کمی زندگی کنید
رمز سالم بودن و خوش هیکل ماندن، داشتن رابطه ای سالم با غذا هاست. درست است که غذاها خوشمزه هستند، اما نباید در خوردن غذاهایی که برای سلامتیمان مضر است صرف اینکه دوستشان داریم زیاده روی کنیم.  باید بدانیم که خوردن هر چیزی به اندازه خوب است.

 

 


 
ساعت ٢:۳٠ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱٢/٦  

رژیم غذایی اتکینز


رژیم غذایی اتکینز دارای کیفیتی هست که یک رژیم برای همیشه به رژیم گیرندگان میده و تا آخر عمر برای اونا برنامه داره ! البته رژیم گیرندگان میتونند بعد از اینکه به وزن ایده آل خود رسیدند رژیم رو ترک کنند و روند عادی خود رو پیش بگیرند و سعی کنند دیگه چاق نشند ( با کنترل کالری که مصرف میکنند ) بدون این که وزنی اضافه کنند . رژیم غذایی اتکینز یک رژیم غذایی پر پروتئین ( High Protein ) و کم کربوهیدرات ( Low Carb ) میباشد. این رژیم تشکیل شده از چندین دوره که میبایست توسط رژیم گیرندگان به ترتیب پشت سر گذاشته بشه . اولین دو هفته از رژیم اتکینز دوره "Induction" میباشد . در این 14 روز رژیم گیرندگان میبایست دقیقا به دستورات توجه کنند . نکته ای که در این مرحله هست اینه که بدن وارد حالت لیپولیز/کتوزیز شود . در این مرحله بدن بجای سوزاندن کربوهیدرات به عنوان سوخت خود چربی بدن رو میسوزاند !
در دوره بعد رژیم محدودیت هاش کمتر شده و لذیذ تر و دلپذیر تر میشه ، با بیشتر شدن گیاهان مجاز و بالا بردن کربوهیدرات . تا زمانی که به وزن ایده آل میرسید ، رژیم گیرندگان رژیم خود رو روی همین مقدار کربوهیدرات بنا میکنند . که بیشترین مقدار کربوهیدرات میباشد که بدن اونا میگیره بدون برگشت به وزن قبلی .
غذاهایی که میتوانید در این رژیم بخورید :
دنبالگران رژیم اتکینز میتوانند انواع مختلف گوشتها ( دریایی ، قرمز ، سفید ، پرندگان و ... ) ، پنیرها ، تخم مرغ ها و چربی ها ( مانند : روغن و کره ) بخورند بدون شمردن کالری آنها .
غذاهایی که در این رژیم قدغن هست :
کربوهیدرات هایی که در مرحله اول ( 14 روزه ) رژیم غذایی اتکینز مجاز هست حدود 20 گرم در روز میباشد که هفته ای 5 گرم افزایش میابد تا رژیم گیرندگان به حداکثر کربوهیدرات مجاز در روز که بدن آنها وزن اضافه نکند برسند . در بیشتر قسمتها ، موفقترین رژیم گیرندگان کسانی هستند که بنیادی عادت غذاییشون رو تغییر میدن . منظور ترک غذاهایی هست که کربوهیدرات زیاد دارن و بسیار چاق کننده هستند مثل : کیک ، سیب زمینی ، کلوچه ، شکالات ، نان ، برنج ، ماکارونی و ... . درضمن میوه ها و لبنیات بجز خامه و پنیر و سرشیر بسیار محدود هستند .
انتخاب غذا :
رژیم غذایی اتکینز مقدار رو محدود نکرده . یعنی یک رژیم کیفی هست نه یک رژیم کمی !!! مقدار فراوانی از گوشت قرمز ، گوشت سفید و کره مجاز هست ولی کربوهیدرات ها بسیار اندک میباشند .
نیاز به ورزش :
نیازی به ورزش نیست در این رژیم ولی 100% ورژش کردن بسیار تاثیر گذار هست .
تعداد رژیم گیرندگان :
در پنج سال اخیر این رژیم سروصدای بسیار زیادی بین مردم کرده هست . در ضمن بسیاری از رستوران ها ( البته اونور آب این ور که من تا به حال ندیدم ) غذاهای بدون یا کم کربوهیدرات در اختیار مردم میزارن . این ها شواهدی هست که این رژیم یکی از مشهور ترین رژیم های این روزها هست !
امکان موفقیت :
امار و ارقام که به وسیله مطالعات فراوان کسب شده نشان دهنده آن است که در این رژیم بعد از 2 یا 3 ماه نتیجه ای که بدست می آید تقریبا 2 یا 3 برابر رژیم های کم کالری و یا کم چربی هست . در صورتی که فرد در مدت این رژیم وضعیت روحی و جسمی بسیار بهتری هم دارد ! مطالعات نشان میدهد که رژیم گیرندگان وزن از دست میدهند بدون هیچ ریسکی و یا امکان حمله قلبی و یا افزایش کلسترول ، تریگلیسیرید و یا فشار خون و در خیلی از مواقع مقدار اینها رو بهتر کرده ! در واقع رژیم گیرندگان اتکینز کالری بسیار زیادتری نسبت به کسانی که در رژیم های پر کربوهیدرات هستند مصرف میکنند ولی 2 یا 3 برابر وزن کم میکنند .
مراحل آخر این رژیم قوقایی ( که همونطور که گفتم خیلی مهم نیست ) :
مرحله "pre-maintenance" از رژیم اتکینز کربوهیدرات روزانه رو هفته ای 10 گرم افزایش میده تا زمانی که وزن کم کردن متوقف بشه . البته بعد از این که به وزن مورد نظر خود رسیدید باید وارد این مرحله بشید . بمحض اینکه به وزن مورد نطر رسیدید و وزن کم کردن متوقف شد شما وارد مرحله "lifetime maintenance" میشوید . که در این مرحله دنبال کنندگان رژیم از دستورهای غذایی اتکینز استفاده میکنند و کربوهیدراتها رو کنترل میکنند .

 

رژیم اتکینز چطور کار میکنه :
اتکینز اینجوری ادعا میکنه که وقتی شما مقدار کمی کربوهیدرات میخورید بعد از 48 ساعت تا حداکثر 4-5 روز ( بستگی به متابولیسم بدن داره ) شما وارد حالت کتوز میشید . در این حالت بدن شما به دلیل اینکه اولین منبع انرژی اون بهش نمیرسه میره سراغ دومین منبع انرژی خود یعنی چربی بدن . هنگامی که شما در این حالت وارد میشوید اشتهای شما کم میشود و سوخت ساز بدنتون بالا میرود و بدنتون بسیار با انرژی تر میشود . دکتر اتکینز در چندین جا تاکید کرده که بعضی از متخصصان حالت کتوز خوش خیم حاصل از این رژیم رو با کتوز ناشی از انسولین زیاد در خون اشتباه میگیرن ولی ایندو با هم فرق دارن .

از چه راهی متوجه بشیم در حالت کتوز هستیم :
1- بوی بد دهان که مشخص هست .
2- دقیق تر استفاده از نوار شاخص لیپولیز ( که من تو شیراز اصلا پیدا نکردم . مثل اینکه خیلی کمه )

مزیت دیگر :
شما هنگامی که در این حالت هستید اگر یک قاشق از غذایی بخورید که در آن کمی شکر بکار رفته سریعا متوجه میشوید

یک ادعای دیگر :
دکتر رابرت اتکینز ادعا میکند که به نظر من نظریه کالری در رژیم غذایی کاملا اشتباه هست و تنها حالتی که شما میتوانید فقط چربی های بدن ( نه ماهیچه ها رو ) بسوزونید همین حالت کتوز هست به زودی خود شما متوجه میشوید و با من هم عقیده میشوید و در همه جا میگوید این آخرین رژیمی هست که شما در زندگیتان میگیرید...چیزی که اتکینز و رژیم های مثل آن در نظر نداشتند، تاثیری است که فقدان کربوهیدرات بر بدن می گذارد.

 

اولین چیزی که از چنین رژیم هایی عاید بدن می شود، کاهش آب بدن است. کربوهیدرات ها یکی از اصلی ترین منابع تامین انرژی مورد نیاز بدن هستند—به خصوص برای مغز و سیستم عصبی—و وقتی فردی کربوهیدرات کافی به بدنش نرسد، بدن محبور به سوزاندن چربی ها می شود که باعث به وجود آمدن ماده ای به اسم کِتون می شود. این باعث ایجاد حالت تهوع، سختی تنفس، یبوست، سردرد و ضعف می شود.

معمولاً کسی از اینکه هر شب برای شام یک استیک بخورد شکایتی ندارد. یاد پنیر، گوشت و کره ی واقعی با هر غذایی واقعاً اشتها آور است. اما با گذر زمان، این نوع رژیم غذایی—که میزان آنتی اکسیدان و فیبر آن بسیار پایین است—می تواند روی استقامت استخوان ها تاثیر گذاشته و همچنین به کلیه ها هم صدمه بزند. لازم به ذکر نیست که وقتی از مصرف کربوهیدرات ها سر باز می زنید، طبیعتاً رو به سوی گوشت می آورید که می تواند کلسترول خونتان را بالا برده و احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را هم افزایش می دهد.   

دست از رژیم گرفتن بردارید، کمی زندگی کنید
رمز سالم بودن و خوش هیکل ماندن، داشتن رابطه ای سالم با غذا هاست. درست است که غذاها خوشمزه هستند، اما نباید در خوردن غذاهایی که برای سلامتیمان مضر است صرف اینکه دوستشان داریم زیاده روی کنیم.  باید بدانیم که خوردن هر چیزی به اندازه خوب است.


کلمات کلیدی: رژیم غذایی اتکینز
 
ساعت ۱٢:۱٩ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/۱٢/٢  

فواید آلبالو و گیلاس در کاهش وزن بدن:

آلبالو و گیلاس دارای کالری و چربی کمی هستند و مقدار زیادی آب دارند. تحقیقات نشان داده که افزایش مصرف آب سطح انرژی و متابولیسم بدن را افزایش می دهد، در نتیجه انرژی بیشتری در بدن می سوزد.

همچنین دارای پتاسیم بالا و سدیم کمی هستند که با نگهداری آب در بدن ، تعادل آن را در بدن حفظ می کنند ، زیرا رژیم های کم سدیم ( کم نمک ) باعث کمبود شدید آب در بدن می شوند.